topLogoSpacer
 

Roaldsøy Skole

1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  SFO  

Ledig stilling som avdelingsleder
Publisert: 11-04-2014 skrevet av: Geir Olsen

Fra 1. august blir stillingen som avdelingsleder ledig ved skolen vår. Vi håper at du med lærerbakgrunn og digital kompetanse, som er utadvendt, ansvarsfull og har gode lederegenskaper søker! Er du friluftslivsinteressert, har båtførerbevis og ønsker å benytte nærmiljøet som læringsarena er det midt i blinken. Vi trenger deg i vårt nye lederteam på Roaldsøy skole!

Les mer om stillingen her.

Ny rektor på Roaldsøy skole fra høsten !
Publisert: 10-04-2014 skrevet av: Ståle Lunde

Avdelingsleder, Geir Olsen, er tilsatt som ny rektor ved Roaldsøy skole fra 1. august. Geir har gjort et solid inntrykk den tiden han har vært ansatt hos oss. Lykke til Geir ! 

 

FISKEDAG
Publisert: 09-04-2014 skrevet av: Knut

Onsdag 9. april fikk 6. klasse besøk av Norges jeger og fiskerforbund. Elevene fikk opplæring i den edle kunst å fiske med stang. Det ble ingen fisk, men en dag full av opplevelser.

picture
 
picture
 

Fantastisk dag på fjellet!
Publisert: 26-03-2014 skrevet av: Geir Olsen

picture
 

Hunnedalen viste seg fra sin aller vakreste side med skyfrihimmel og pudderføre da 3.-7. klasse reiste på skitur. 100 blide fjes strømmet ut av bussene, fikk på seg skiene og gikk på tur, lagde hopp, grillet pølser, solte seg, akte, hadde skirenn, gravde huler og nøt timene i friluft. Se bildene fra den svært vellykka turen:

3. plass til korpset i Rogalandsmesterskapet!
Publisert: 20.03.2014 skrevet av: Geir Olsen

picture
 

Roaldsøy skolekorps i samarbeid med Skeie skolekorps kom på 3 plass i Rogalandsmesterskapet 4 div. i helgen med hele 91 poeng! Vi gratulerer! 

Storsamling
Publisert: 03.03.2014 skrevet av: Knut

picture
 

Uke 4 hadde skolen ekstra fokus på språkbruk og hvordan vi snakker til hverandre. Fredag 21. mars var det storsamling med opplesninger, sang og dans.

SKOLESVØMMESTEVNET
Publisert: 20-02-2014 skrevet av: Knut

Roaldsøy skole deltok med 5 lag på Skolesvømmestevnet i Stavanger svømmehall torsdag 20. februar. Topp innsats av alle svømmerne! 

7. kl. jenter: 4. plass, 8x25m. Tid 2.51.7. 6. kl  jenter: 4. plass. Tid 2.47.5.  6. kl.gutter: 5. plass. Tid 3.27.8. Skolelag jenter: 7. plass. Tid 2.43.7. Skolelag gutter: 9. plass.Tid 2.49.8

Algebra challenge
Publisert: 23.01.2014 skrevet av: Sissel

 ME VANT!!!!

2.klasse på Roaldsøy skole ble best av alle 2 klassene som deltok på Algebra challenge. Nå venter vi å spenning på premien - en kinobillett til hver. Her er det som står på kommunen sin side:

Algekjempebra Roaldsøy!

Andreklassingene på Roaldsøy skole har virkelig vist at de kan løse ligninger. De ble best i Norge på sitt trinn i Algebra Challenge.

Fra 13.til 17. januar deltok elever over hele landet i konkurransen om å løse så mange ligninger som mulig på bare én uke. I Algebra Challenge ble ligningene løst ved å spille et dataspill som heter DragonBox.

På 2. klasse ved Roaldsøy vanker det kinobilletter til hele gjengen etter at de klarte å løse flest ligninger av alle andreklassene som deltok i konkurransen.

Men også andre trinn på skolen gjorde det bra. Sjetteklassingene løste 424 ligninger per elev, og hver elev brukte i gjennomsnitt fem timer og 17 minutter på å løse ligninger i uka konkurransen varte.

Fra DragonBox- Til å begynne med ser ikke DragonBox ut som algebra. Elevene flytter på figurer. Men gradvis erstattes figurene av tall og tegn, og elevene lærer regler og metoder for å løse ligninger, forteller trinnleder Geir Olsen.

- Så spillet lurer elevene til å like og lære seg algebra?

- Kan på en måte si det slik, ja. Vi har sett 3-4. klassinger løse avanserte ligninger med negative fortegn, parenteser og brøker.

Til sammen løste elevene på Roaldsøy skole 43 706 ligninger i Algebra Challenge-uka, - uten at noen tok direkte skade av det, som Olsen sier.

Gratulerer, elever og lærere på Roaldsøy!

Dragon box
Publisert: 22-01-2014 skrevet av: Aud og Venke

Hele skolen løste likninger hver dag både på skolen og hjemme.

 
 

 picture

Informasjon om hypernet
Publisert: 02.01.2014 skrevet av: Geir Olsen

 Stavanger kommune tar i bruk systemet hypernet for barnehage- og SFO-opptak fra og med 1. januar
2014.

Gode resultater på nasjonale prøver
Publisert: 18.12.2013 skrevet av: Geir Olsen

Nasjonale prøver har som vanlig blitt gjennomført på 5. trinn. Også i år ligger elevene over snittet sammenlignet med andre skoler i kommunen, fylket og landet.

Flotte resultater på foreldreundersøkelsen i SFO
Publisert: 17.12.2013 skrevet av: Geir Olsen

picture
 

Resultatet av årets foreldreundersøkelse har kommet, og vi er svært godt fornøyd med resultatet. Vi scorer over gjennomsnittet i Stavanger og over Stavanger kommunes målkrav på de aller fleste punktene i undersøkelsen.

FIRST LEGO LEAGUE
Publisert: 12-11-2013 skrevet av: Arild Sunde / Hein Tveit (foto) / Knut Nesvik

Roaldsøy skole og teknoklubben har i år gjennomført det første samarbeidsprosjektet med tema naturkatastrofer. Dette prosjektet har vart i 8 uker, og er arrangert gjennom First Lego Legue. I korthet har hele 6. klasse forsket, lært om markedføring og programmert roboter.  I år var temaet naturkatastrofer, og 6 klasse på Roaldsøy skole har forsket på hvordan en kan redusere skade dersom Preikestolen faller ned.  

picture
 
picture
 

 

 

 

 

 

1 og 2. klasse i Sørmarka Arena
Publisert: 12-11-2013 skrevet av: Tor Andrè Raugstad

1 og 2. klasse vare på skøytertur til Sørmarka Arena 5 November.

Og det var en kjempe kjekk tur :)

 
 
picture
 
 
 
 
 
 
 

ELEVRÅD 2013/2014
Publisert: 02-09-2013 skrevet av: Knut

picture
 

Nye elevrådsledere: Julie og Kristian

Oppstart TeknoLab
Publisert: 28.08.2013 skrevet av: Bente Smith Røisland

Nytt skoleår og vi er selfølgelig klar til å starte opp med TeknoLab for 4-7 klasse. 
Ny tid: TORSDAGER KL.18.30-20.00.
Første kveld blir torsdag 12 september.

Nytt iår er at 6 klasse er påmeldt First Lego Legue. Dette er en nasjonal konkurranse hvor hele klassen blir involvert både i skolehverdagen og på egne TeknoLab-kvelder. Mer informasjon om dette kommer.

Det vi vet er at årets oppdreg heter "Natures Fury" og går ut på å utforske stormer, flom, jordras og andre naturkatastrofer.  Oppdraget i sin helhet slippes i midten av september.
 
First Lego League sine web side inneholder mer informasjon, for de som ønsker å fordype seg - link <http://hjernekraft.org/oppdrag_12.aspx>
  

Status TeknoLab
Publisert: 28.01.2013 skrevet av: Bente Smith Røisland

Stavanger Kommune har beklagligvis problemer med å installere programvaren vi trenger for å programmere robotene i TeknoLab.           På bakgrunn av disse tekniske utfordringene har vi ikke fått startet opp med TeknoLab-kvelder i 2013. Vi jobber med saken og håper på en ordning snarest! 

Vi legger ut videre plan og dato for TeknoLab-kvelder så fort dette er i orden.

Vi gleder oss til å komme igang igjen og ser fram til å møte engasjerte elever og foreldre!

Nasjonale prøver 2012
Publisert: 21.11.2012 skrevet av: Geir Olsen

Våre elever har igjen gjort det bra på nasjonale prøver. De scorer på eller over kommune-, fylke- og landsgjennomsnitt i norsk, engelsk og regning.

TeknoLab demonstrasjonskveld mandag 10 september 2012
Publisert: 18.06.2012 skrevet av: Bente Smith Røisland

Endelig er vi klar til å vise frem TeknoLab for foresatte og elever fra 3-7 klasse på Roaldsøy skole 

   

 
 
.